banner
Tiga sebab untuk mengumpul Bitcoin di bahagian bawah kitaran 2022

Tiga sebab untuk mengumpul Bitcoin di bahagian bawah kitaran 2022

Penganalisis Bitcoin percaya bahawa bahagian bawah sudah masuk dan aset itu bersedia untuk keluar daripada aliran menurunnya. Berdasarkan arah aliran harga Bitcoin dalam kitaran sebelumnya, aset itu kini berada di bawahnya.

Harga Bitcoin mencecah bahagian bawah; penganalisis meramalkan pemulihan

Benjamin Cowen, seorang penganalisis crypto terkemuka, menilai dengan teliti carta harga Bitcoin dan memerhatikan bahawa BTC telah mencapai bahagian bawah kitarannya. Dalam temu bual baru-baru ini, Cowen mengeluarkan metrik utama, bekalan Bitcoin dalam carta untung dan rugi.

Penganalisis itu dipetik sebagai berkata,

Beberapa carta yang saya rasa paling menarik ialah perkara seperti penawaran dalam untung dan rugi. Salah satu perkara yang menarik tentang carta ini ialah dari segi sejarah, Bitcoin tidak turun sehingga selepas ia melintasi. Sehingga selepas mereka menyeberang.

Buat pertama kali dalam kitaran Bitcoin semasa, bekalan dalam keuntungan dan bekalan dalam kerugian berpalang. Ini menunjukkan bahawa bahagian bawah Bitcoin adalah masuk. Bahagian bawah Bitcoin biasanya berlaku selepas salib, oleh itu terdapat bukti bahawa tahap harga semasa adalah bahagian bawah yang ketara untuk BTC.

Peratusan bekalan Bitcoin dalam untung dan rugi

Penganalisis mengenal pasti penunjuk utama lain, Market Mastery Divergence. Apabila garisan dalam penunjuk bertukar merah, ia mendedahkan peluang membeli untuk pedagang. El Crypto Prof, seorang penganalisis crypto nama samaran, menganggap ini sebagai peluang pembelian terbaik untuk pedagang.
Walaupun Bitcoin berdagang hampir dengan bahagian bawahnya dalam kitaran semasa pada tahap $21,641, ia adalah peluang untuk pedagang mengumpul aset untuk keuntungan dalam jangka panjang. Oleh itu, ini berkemungkinan pedagang bawah Bitcoin telah menunggu dalam kitaran semasa. Bahagian bawah Bitcoin adalah kunci kepada pedagang kerana terkumpul pada tahap ini memastikan hasil yang menguntungkan untuk sepanjang kitaran.

Sumber: FXstreet

Share Me