banner
Ripple Meneruskan Penguasaannya di Asia Walaupun Terdapat Cabaran Peraturan Di AS

Ripple telah membuat kemajuan besar di rantau Asia Pasifik dengan teknologi RippleNetnya walaupun kesnya yang berterusan di Amerika Syarikat dengan SEC. Ripple telah membuat kemajuan besar di Asia, dengan kes undang-undang yang sedang berjalan di Amerika Syarikat tidak menghalang pengembangannya di benua itu.

GME Remittance Kini Merupakan Sebahagian Rangkaian RippleNet
Firma blockchain Ripple semalam mengumumkan bahawa salah satu syarikat pengiriman wang rentas sempadan Korea Selatan, Global Money Express Co. Ltd (GME Remittance), telah bergabung dengan rangkaian RippleNet. Langkah itu akan memudahkan GME Remittance melakukan transaksi antarabangsa menggunakan teknologi Ripple.
Menurut catatan blog Ripple, GME Remittance telah menggunakan RippleNet untuk berhubung dengan Siam Commercial Bank (SCB), bank terbesar di Thailand dari segi permodalan pasaran. Kerjasama ini dijalin melalui SBI Ripple Asia, usaha sama antara SBI Holdings dan Ripple, dan diharapkan dapat meningkatkan skala pembayaran dari Korea Selatan ke Thailand.
GME Remittance telah menjadi institusi kewangan Korea Selatan terbaru yang bergabung dengan rangkaian RippleNet berkat perkembangan terbaru ini. Institusi kewangan Korea Selatan terkemuka lain yang sudah menggunakan teknologi tersebut termasuklah CROSS ENF dan Sentbe.
Kerjasama ini juga sangat baik kerana penduduk Thailand di Korea Selatan adalah yang ketiga terbesar dari segi pengaruh asing, di belakang China dan Vietnam. Dengan menggunakan teknologi tersebut, GME Remittance ingin berhubung dengan pelanggan RippleNet yang ada untuk berkembang ke platform pengiriman wang lain di seluruh wilayah dan global, termasuk Eropah dan Amerika Syarikat.

Ripple Terus Berkembang di Asia
Emi Yoshikawa, Vice President of Corporate Strategy and Operations di Ripple, mengatakan syarikat itu dengan senang hati bekerjasama dengan salah satu penyedia perkhidmatan pembayaran terunggul. Dia menambahkan bahawa mereka gembira dapat memberikan pengalaman pelanggan yang unggul kepada GME sambil mempercepat pengembangan mereka ke pasaran baru menggunakan RippleNet.
Rantau Asia Pasifik adalah salah satu yang paling cepat berkembang untuk Ripple, dengan transaksi kini meningkat 130% dari tahun ke tahun dan didorong terutama sekali oleh pelanggan RippleNet yang sedia ada dan pelanggan baru. Ripple terus berkembang di Asia walaupun menghadapi cabaran pengawalseliaan dengan United States Securities and Exchange Commission.
Duit syiling XRP meningkat 11% selama 24 jam terakhir dan diperdagangkan hampir $0.90. Dari tahun ke tahun, XRP telah menunjukkan prestasi yang sangat baik, meningkat lebih dari 400% berikutan kemalangan yang disebabkan oleh kes Ripple dengan US SEC.

Share Me