banner
Ripple Meneruskan Keluasan Di Asia Walaupun Berlaku Kes SEC

Ripple menubuhkan ODL pertamanya di Jepun untuk memudahkan pengiriman wang antara negara itu dan Filipina dan memperluas kuasanya di Asia.
Syarikat teknologi blockchain Ripple memperluaskan perkhidmatannya di Asia walaupun terdapat pertempuran undang-undang yang berterusan di Amerika Syarikat dengan pengawal seliaan.

Ripple Kearah Menyebarkan RippleNet Di Jepun Untuk Perkhidmatan Pengiriman Wang
Ripple mengumumkan pada awal hari ini bahawa ia akan menggunakan teknologi RippleNet untuk memudahkan kiriman wang rentas sempadan antara Jepun dan Filipina. Langkah itu akan memudahkan orang menghantar wang ke Filipina dari Jepun, dengan pasar bernilai kira-kira $2bilion setiap tahun.
Langkah itu dibuat berkat perkongsian antara SBI Remit Co., Ltd, penyedia pemindahan wang terbesar di Jepun, dan perkhidmatan pembayaran mudah alih Coins.ph. “Dengan memanfaatkan aset digital XRP untuk menghapuskan pendanaan awal, kedua-dua syarikat itu juga dapat membebaskan modal dan mempercepat pengembangan usaha pembayaran mereka sendiri,” tambah Ripple. Menurut Ripple, penggunaan ODL akan membolehkan syarikat-syarikat ini memberikan pilihan pengiriman wang yang lebih pantas dan berpatutan kepada pelanggan mereka.
SBI kekal sebagai salah satu rakan kongsi Ripple yang terkemuka, dengan institusi kewangan Jepun tetap bersama firma blockchain ketika bertempur dengan United States Securities and Exchange Commission (SEC).
Perkembangan terbaru ini menandakan satu lagi pencapaian bagi Ripple di rantau Asia Pasifik (APAC) yang lebih besar. Ripple menjadi pemain utama di rantau ini yang kini menyaksikan pasaran e-dagang yang berkembang, populasi yang semakin bergerak dan lebih jelas mengenai mata wang kripto. Penguasaan Ripple yang semakin meningkat di rantau ini telah menyaksikan peningkatan jumlah urus niaganya melebihi 130% pada tahun lalu.

XRP Meningkat 12% Hari Ini
XRP telah menunjukkan prestasi yang sangat baik sejak awal tahun ini. Mata wang kripto kehilangan lebih daripada 70% nilainya menjelang akhir tahun lalu setelah SEC AS menuduh Ripple mengeluarkan XRP sebagai sekuriti tidak berdaftar. Ini menyebabkan beberapa pertukaran untuk menghapuskan duit syiling dari platform mereka.
XRP memulakan tahun perdagangan hanya di atas $0.2. Walau bagaimanapun, nilainya telah meningkat dengan ketara, dan kini meningkat lebih dari 300%. Pada masa penulisan ini, XRP diperdagangkan tepat di atas tahap $0.70.

Share Me