banner
Ramalan Mingguan Forex
 • GBP/JPY
  Pound Britain mengalami perubahan besar sepanjang minggu lalu, pada awalnya menjunam jauh lebih rendah daripada yang dijangkakan, hanya untuk berbalik dan menunjukkan kekuatan yang besar. Pada tahap ini, nampaknya ini akan terus menjadi jenis situasi “beli pada penurunan”. Tahap ¥150 kelihatan sebagai “garis di pasir”, jadi selama kita berada di atas sana, saya berpendapat bahawa pembeli mungkin akan terus berusaha untuk mendorong pasaran ini supaya naik lebih tinggi. Sekiranya kita menembusi melepasi tahap ¥152.50, itu juga merupakan tanda kenaikan harga.
 • EUR/USD
  Euro pada mulanya cuba meningkat pada minggu ini tetapi kemudiannya mengembalikan keuntungan ketika kami terus menjunam kebawah. Pada titik ini, pasaran mempunyai tahap 1.17 di bawahnya sebagai sokongan, tetapi jika kita mendapatkannya, kemungkinan besar kita akan menuju ke tahap 1.16 di bawahnya. EMA 200 minggu kini berada di tahap 1.16, yang boleh memberikan banyak sokongan. Sekiranya kita membalikkan dan melepasi di atas tahap 1.1850, maka kemungkinan pasaran akan jauh lebih tinggi.
 • AUD/USD
  Dolar Australia turun dengan ketara pada minggu ini, mengecil di bawah EMA 200 minggu. Pada akhirnya, ini adalah pasaran yang akan terus peka terhadap risiko, tetapi anda harus ingat bahawa dolar Australia mungkin sedikit ketinggalan berbanding dengan mata wang lain kerana fakta bahawa Australia meneruskan “lockdown”. Selagi pihak berkuasa di Australia bersedia membunuh ekonomi mereka sendiri, tidak ada gunanya berusaha melawan apa yang mereka cuba lakukan. Sekiranya kita berada di atas pegangan 0.75, itu akan mengagumkan.
 • USD/ZAR
  Dolar AS memulakan minggu ini dengan melambung tinggi, menjunam kembali, dan kemudian berbalik untuk kembali meningkat. Ini sesuatu yang masuk akal memandangkan kita terus melihat banyak masalah di Afrika Selatan, dan dolar AS pada umumnya meningkat. Rand Afrika Selatan akan menjadi sedikit tersasar kerana akan bergerak berdasarkan kerusuhan politik. Pada ketika ini, saya tidak berminat untuk mencuba pasaran ini sehingga perkara itu dapat diselesaikan.
Share Me