banner
Penutupan AS: Penurunan Pendapatan Stok dan Kebimbangan Varian Delta, Kenaikan Dolar

Selera risiko tidak berpeluang memandangkan adalah akhir bulan, penghasilan puncak yang lambat, dan kebanyakan syarikat korporat Amerika masih mengeluh tentang masalah mencari pekerja dan masalah rantaian bekalan yang berterusan. Saham AS terjejas akibat kehilangan besar daripada Amazon dan komen amaran dari bekas ketua FDA Scott Gottleib bahawa dia tidak akan terkejut jika, secara keseluruhannya, kita menjangkiti hingga satu juta orang sehari sekarang.
Teknologi besar nampaknya tidak akan mendapat pemangkin baru di sini, apabila banyak pelabur kelihatannya bersedia untuk berhati-hati ketika Wall Street menjadi tegas untuk mengetahui seberapa cepat ekonomi akan membuat kemajuan besar dalam pemulihan pasaran buruh.

Fed
Presiden St. Louis Fed James Bullard menyatakan bahawa Fed akan meruncing pada musim kejatuhan dan selesai meruncing pada awal tahun depan. Dia menambah bahawa Fed harus mempunyai pilihan untuk bergerak mengikut kadar faedah jika inflasi tidak turun tahun depan. Jurang dalam Fed akan terus meningkat, tetapi pasaran tidak akan bertindak balas melainkan pergeseran hawkish datang dari Clarida, Brainard, Waller, atau Evans.

Amazon
Wall Street juga terkejut dengan hasil pendapatan Amazon yang mengecewakan. Ledakan pandemik untuk Amazon sudah berakhir dan kehilangan pendapatan yang jarang berlaku ini kemungkinan akan terbukti menjadi peluang membeli bagi para pelabur. Pertumbuhan runcit terpaksa bergerak lambat pada ketika ini dan pelaburan di masa depan harus terbukti positif untuk nilai jangka panjang saham.

Data AS
Data ekonomi hari ini tidak memberikan gambaran yang jelas kepada pasaran kewangan. Yang menonjol adalah kenaikan 1.0% dalam perbelanjaan peribadi bulan Jun, melebihi persetujuan pada 0.7%. Pendapatan peribadi juga sedikit positif yang memberi pertimbangan baik kepada pengguna AS yang mantap.
Kos pekerjaan suku kedua meningkat 0.7%, ketinggalan anggaran 0.9%, tetapi dihambat oleh penawaran tenaga kerja yang ketat. Tidak ada data dalam data hari ini yang menunjukkan gaji akan meningkat dan itu bermakna Fed akan berada dalam mod tunggu dan lihat dalam beberapa bulan akan datang.
Deflator PCE teras meningkat 0.4%, ketinggalan anggaran 0.6%, tetapi itu tidak bermaksud inflasi telah memuncak. Tolok inflasi pilihan Fed, PCE teras dari tahun ke tahun meningkat 3.5%, yang berada di bawah anggaran persepakatan 3.7%. Memandangkan bacaan inflasi yang lebih rendah daripada yang dijangkakan dan keuntungan pendapatan yang sederhana, Fed dapat bertahan dengan skrip sementara untuk sementara waktu.
Pembacaan akhir sentimen University of Michigan pada bulan Julai meningkat dari 80.8 menjadi 81.2, sementara jangkaan juga meningkat lebih tinggi dari 78.4 hingga 79.0. Tinjauan inflasi menjadi sederhana dengan prospek 1 tahun merosot kepada 4.7% dan tinjauan 5-10 tahun menjadi 2.8%. Pengguna AS kuat dan itu tidak akan berubah malah memberikan lonjakan varian delta semasa di seluruh negara.

FX
Dolar kini bercampur-baur kerana penghindaran risiko tetap menjadi tema utama untuk hari perdagangan terakhir dalam seminggu. Greenback sedikit lebih tinggi, sementara hasil Perbendaharaan merosot ketika penjualan China semakin mendalam, pendapatan Amazon negatif, kebimbangan yang meningkat terhadap varian delta, dan halangan untuk pasaran IPO.

Share Me