banner
Pelabur Membuang Bitcoin Untuk Ethereum Kerana 50,000 ETH Terbakar
  • Pemegang kripto di Singapura lebih suka Ethereum daripada Bitcoin, menurut tinjauan oleh pertukaran mata wang kripto Gemini.
  • Sebanyak 50,000 Ethereum bernilai $165 juta terbakar sejak ‘London Hard Fork’ menjadikan ETH lebih cenderung mengubah deflasi.
  • Ethereum meletakkan platform ETH 2.0 dengan tahap tertinggi sepanjang masa.

Masa depan Ethereum kemungkinan akan mengalami deflasi dengan tahap ETH yang lebih tinggi dibakar. Jumlah ETH yang disimpan di bursa menurun secara konsisten.

Populariti BTC menjunam kerana peniaga lebih suka mata wang kripto deflasi ETH
Tinjauan terbaru oleh pertukaran mata wang kripto Gemini mendedahkan bahawa Ethereum adalah mata wang kripto paling popular di Singapura. Hampir 78% pelabur kripto di Singapura memegang Ethereum, dan 69% mempunyai Bitcoin.
Peningkatan populariti Ethereum dapat dikaitkan dengan peningkatan jumlah blok deflasi yang dihasilkan sejak EIP-1559 disiarkan dengan ‘London Hard Fork’. ETH bernilai $165 juta telah dibakar dalam sepuluh hari terakhir.
Semakin banyak Ethereum dikeluarkan dari edaran, para penganalisis mencatat kenaikan Total Value Locked (TVL) pada DeFi dan lonjakan jumlah Ethereum yang dipertaruhkan dalam kontrak ETH 2.
Guy, seorang penganalisis mata wang kripto, dan YouTuber di CoinBureau, menyatakan bahawa Ethereum yang terkunci dalam DeFi sedang diadakan dalam kontrak pintar. Kemungkinan besar ia digunakan dalam protokol DeFi untuk membekalkan kecairan, memperoleh faedah atau jenis taktik pertanian hasil lain.
ETH yang mewakili DeFi TVL digunakan untuk tujuan tertentu, dan pelabur yang memegang Ethereum ini cenderung menjualnya dalam jangka pendek. Pada masa yang sama, Ethereum bertaruh dalam kontrak ETH2 telah mencapai tahap tertinggi sepanjang masa iaitu 6.72 juta ETH. Ethereum yang terkunci keluar dari bekalan yang beredar untuk jangka panjang, yang mendorong prospek bullish yang meningkat.
Ethereum telah mengungguli Bitcoin dari segi jumlah transaksi, jumlah perdagangan harian dan pulangan pelaburan, menurut data dari Blockchain Center.
Selanjutnya, ketika rangkaian Ethereum menuju ke “Merge,” peningkatan yang menukar mekanisme konsensus proof-of-work (PoW) dengan bukti kepentingan (PoS) yang cekap tenaga dan selamat, inflasi Ether diharapkan akan menurun , membawa kepada deflasi.
Peniaga mengharapkan “deflasi” memberi kesan positif kepada harga Ethereum, yang menjadikannya lebih menarik daripada Bitcoin.

Share Me