banner

Pegawai Korea Selatan Mengusahakan ‘Undang-undang Promosi Industri Metaverse’

Pegawai Korea Selatan sedang mengusahakan Undang-undang Promosi Industri Metaverse. Kerajaan telah mengambil beberapa langkah untuk mewujudkan kehadiran dalam sektor web3.

Pegawai dari parti pemerintah Korea Selatan sedang berusaha untuk mewujudkan “Undang-undang Promosi Industri Metaverse” dalam usaha untuk mempromosikan pembangunan dalam industri. Media tempatan melaporkan bahawa undang-undang itu dicadangkan oleh wakil Eun-ah Huh dan akan memberi tumpuan kepada meletakkan asas untuk pelbagai dasar yang berkaitan dengan metaverse.

Jawatankuasa Semakan Dasar Metaverse akan membincangkan dasar tentang cara untuk mewujudkan dan menggalakkan pembangunan dalam industri, dan tumpuan adalah pada “menyokong industri berkaitan secara sistematik” dan melindungi hak pengguna. Jawatankuasa Semakan Dasar Metaverse akan bekerjasama dengan Menteri Sains, Teknologi, dan Maklumat dan Komunikasi untuk “pengaktifan Metaverse setiap tiga tahun untuk mewujudkan asas yang stabil untuk promosi.”

Tidak jelas apa maksud perkara yang terakhir itu, tetapi kerajaan sudah tentu menunjukkan minat yang tinggi terhadap metaverse dan berharap untuk menjadi hab untuknya. Bajet kerajaan untuk inisiatif berkaitan metaverse ialah 195.4 bilion won.

Prinsip etika Korea Selatan untuk metaverse

Pegawai Korea Selatan telah memberi tumpuan untuk meletakkan asas bagi kewujudan industri metaverse kerana ia percaya bahawa terdapat banyak potensi dalam konsep itu. Kementerian Sains dan ICT (MSIT) Korea Selatan telah mencipta draf pertama prinsip etika teras untuk sempadan digital baharu.

Keutamaan yang telah ditetapkan adalah identiti diri yang utuh, keseronokan yang selamat, dan kemakmuran yang mampan. Untuk menyokong keutamaan ini, MSIT menyerlahkan nilai teras ketulenan, timbal balik, autonomi, perlindungan data, keadilan, menghormati privasi, tanggungjawab dan kemasukan sebagai yang terpenting. Ia berharap ini akan bertindak sebagai prinsip panduan untuk mencegah penderaan, gangguan dan buli.

Bertujuan untuk menjadi penggerak pertama

Minat negara terhadap metaverse adalah jelas apabila ia membuat pelaburan $186 juta dalam industri pada Februari 2022. Pelaburan itu adalah sebahagian daripada agenda Digital New Deal, dan harapannya ialah ia akan mewujudkan pekerjaan dan kumpulan syarikat yang bekerja dalam bidang ini. angkasa lepas. Solana juga telah mengumumkan dana $100 juta untuk pemula web3 di negara ini.

Korea Selatan sedang membuat banyak peraturan mengenai crypto. Ini termasuk cukai dan semakan bil berkaitan mata wang kripto.

Sumber: cryptonews

Sentimen perniagaan Jerman bertambah buruk pada bulan Julai di tengah peningkatan jangkitan coronavirus dan masalah bekalan, kehilangan ramalan untuk kenaikan.
Indeks iklim perniagaan IFO masuk pada 100.8 mata pada bulan Julai berbanding dengan 101.7 mata yang didaftarkan pada bulan Jun, menurut data dari Institut IFO yang dikeluarkan pada hari Isnin. Pembacaan tersebut meleset ramalan dari pakar ekonomi yang disurvei oleh The Wall Street Journal, yang menjangkakan indeks akan meningkat kepada 102.5.
“Kesulitan bekalan dan kebimbangan terhadap jumlah jangkitan yang baru meningkat membebani ekonomi Jerman,” kata Clemens Fuest, presiden institut IFO.
Syarikat menilai keadaan perniagaan mereka sekarang agak baik, tetapi jangkaan mereka untuk bulan-bulan mendatang kurang optimis, kata IFO.
Pengukuran, yang mengukur keadaan perniagaan semasa syarikat, naik ke 100.4 pada bulan Julai dari 99.7 pada bulan Jun. Walau bagaimanapun, indeks jangkaan perniagaan jatuh ke 101.2 pada bulan Julai dari 103.7 pada bulan Jun, ketika mencapai tahap tertinggi dalam hampir tiga tahun.
Indeks IFO berdasarkan tinjauan sekitar 9,000 syarikat dalam pembuatan, perkhidmatan, perdagangan dan pembinaan.

Share Me