banner
Kalendar Ekonomi Tenang untuk Menguji Sentimen Risiko dan Selera Dolar

Ini adalah hari yang sangat tenang dalam kalendar ekonomi. Kekurangan statistik akan meninggalkan pasaran untuk mempertimbangkan prospek ekonomi, yang dapat mendorong permintaan untuk Dolar.

Awal Hari Ini:
Ini adalah permulaan yang tenang untuk hari ini dalam kalendar ekonomi pagi ini. Tidak ada statistik utama untuk dipertimbangkan pasaran pada waktu awal.

Jurusan lain:
Pada masa penulisan, Yen Jepun naik 0.03% menjadi ¥109.910 berbanding Dolar AS, dengan Dolar Aussie naik 0.12% menjadi $0.7365. Dolar Kiwi naik 0.04% menjadi $0.7113.

Hari Yang Menjelang
Untuk EUR
Ini adalah hari yang sangat tenang dalam kalendar ekonomi. Tidak ada statistik penting yang dikeluarkan untuk memberikan arahan kepada EUR.
Kekurangan statistik akan membiarkan EUR berada di tangan sentimen risiko pasaran pada hari tersebut.
Pada masa penulisan, EUR turun sebanyak 0.03% kepada $1.1811.

Untuk Pound
Ia juga merupakan hari yang penting dalam kalendar ekonomi akan datang. Tidak ada statistik penting yang dikeluarkan dari UK untuk memberi arahan kepada Pound.
Pada masa penulisan, Pound turun sebanyak 0.01% kepada $1.3838.

Untuk Dolar AS
Tidak ada statistik utama yang dikeluarkan dari AS untuk memberi petunjuk kepada Dolar dan pasaran yang lebih luas di kemudian hari.
Kekurangan statistik akan membiarkan Dolar berada di tangan sentimen risiko pasaran pada hari tersebut. Kemas kini berita dan geopolitik COVID-19 akan terus menjadi pemacu utama pada hari tersebut.
Pada masa penulisan, Indeks Spot Dolar AS meningkat 0.06% kepada 92.641.

Untuk Loonie (Dolar Kanada)
Ini hari yang tenang untuk Loonie.
Tidak ada statistik utama yang dikeluarkan oleh Kanada untuk memberi arahan kepada Loonie. Walaupun tidak ada statistik yang perlu dipertimbangkan, laporan bulanan dan kesan OPEC terhadap harga minyak mentah akan mempengaruhi.
Pada masa penulisan, Loonie naik 0.10% kepada C$1.2679 berbanding Dolar A.S.

Share Me