banner
JPMorgan Memperkenalkan Dana Bitcoin Dalaman Untuk Pelanggan Kaya

JPMorgan telah menjadi bank terawal yang melancarkan dana Bitcoin untuk pelanggannya yang kaya raya, memudahkan mereka untuk mengakses mata wang kripto.
JPMorgan Melancarkan Dana Bitcoin
JPMorgan Chase, salah satu bank pelaburan terkemuka di dunia, telah melancarkan dana Bitcoin untuk pelanggannya yang kaya raya. Dana Bitcoin adalah dalaman dan pelanggan kaya dapat mula menggunakannya minggu ini.
Dua sumber yang hampir dengan perkara itu memberitahu CoinDesk bahawa dana Bitcoin yang diuruskan secara pasif ditawarkan dengan kerjasama syarikat besar mata wang kripto terkemuka, NYDIG. Walau bagaimanapun, JPMorgan masih belum mencatatkan pelanggan pelaburan pada masa ini.
Keadaan tidak lama lagi boleh berubah kerana penasihat hanya diberitahu mengenai perkembangan terbaru ini semasa membuat panggilan dengan bank semalam. Perkembangan terbaru ini hampir dua minggu selepas FXEMPIRE melaporkan bahawa JPMorgan akan mula memberi akses kepada kliennya yang kaya dengan Bitcoin dan mata wang kripto yang lain melalui dana seperti Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).
Masih belum jelas bagaimana bank berhasrat untuk memberi pengguna akses kepada mata wang kripto. Walau bagaimanapun, laporan sebelumnya menunjukkan bahawa ia akan menggunakan dana seperti Osprey Funds’ Bitcoin Trust, Grayscale’s Bitcoin Trust GBTC, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust, and Ethereum Classic.
Perjalanan JPMorgan di Kripto Sangat Menarik
Pelancaran Dana Bitcoin untuk pelanggan kaya oleh JPMorgan akan mewakili perubahan besar dalam kedudukan hanya dalam beberapa tahun. JPMorgan dan CEOnya Jamie Dimon adalah salah seorang pengkritik terbesar Bitcoin beberapa tahun yang lalu.
Dimon mengkritik orang yang melabur dalam Bitcoin kerana menganggapnya bukan aset sebenar. Walau bagaimanapun, bank telah mengubah pendiriannya terhadap Bitcoin dan mata wang kripto lain dan perlahan-lahan terlibat dalam sektor ini.
Prestasi Bitcoin perlahan-lahan berubah dalam beberapa hari terakhir. Pada masa ini, BTC meningkat kurang dari 1% dan naik mendaki di atas tanda $38k. ‘Rally’ sedikit berlaku setelah mata wang kripto terkemuka ini berprestasi rendah sejak awal minggu ini.
Walau bagaimanapun, Bitcoin terus berjuang untuk melepasi angka $40k. Prospek jangka pendek dan jangka panjang Bitcoin dan mata wang kripto terkemuka lain tetap positif.

Share Me