banner
Interactive Brokers Melancarkan Perdagangan Mata Wang Kripto

NEW YORK – Interactive Brokers Group pada hari Isnin mengatakan bahawa ia melancarkan perdagangan mata wang kripto dengan bayaran rendah di platformnya, menjadikannya broker runcit dalam talian terkini untuk menambahkan aset digital pada penawarannya.
Pelanggan broker AS kini akan dapat memperdagangkan dan menjaga bitcoin, ethereum, litecoin dan bitcoin cash di samping saham, opsyen, niaga hadapan, bon, dana bersama dan dana yang diperdagangkan, kata syarikat itu.
“Ketika pasaran kewangan berkembang, pelabur individu dan institusi yang canggih semakin mencari peruntukan untuk mata wang digital sebagai kaedah untuk mencapai objektif kewangan mereka,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Milan Galik.
Pengerusi Thomas Peterffy mengatakan pada bulan Jun bahawa Interactive Brokers, yang melayani peniaga aktif dan pelabur yang canggih, akan melancarkan perdagangan mata wang kripto pada akhir musim panas kerana kelas aset yang baru muncul menjadi lebih utama.
Broker lain, termasuk Robinhood Markets Inc dan TradeStation juga menyediakan perdagangan mata wang kripto, sementara Charles Schwab Corp dan Fidelity pada masa ini menawarkan akses ke niaga hadapan bitcoin.
Komisen perdagangan kripto di Interactive Brokers akan menjadi 0.12% hingga 0.18% dari nilai perdagangan, bergantung pada jumlah bulanan, tanpa tambahan spread, markup, atau yuran jagaan, kata syarikat yang berpangkalan di New York itu.
Interactive Brokers mengatakan bahawa ia bekerjasama dengan Paxos Trust Company, penyedia perkhidmatan mata wang kripto yang dikawal selia yang juga bekerjasama dengan syarikat seperti PayPal dalam perdagangan aset digital, untuk mengaktifkan perkhidmatan baru.

Share Me