Home2021-09-12T08:49:11+00:00

FX Revenues, CySEC and FCA Bans, Finalto Sale, SEC on BTC: Editor’s Pick

Asas & Strategi Perdagangan Forex, Best Signal Tips & Mapping | 9.30pm (GTM+8)

FX option expiries for 26 August 10am New York cut /09:38:49 GMT

Dollar holds slight gains so far on the session /08:45:40 GMT

Stories You’ll Enjoy
Analisis Pasaran Mingguan
 • 9 – 13 Ogos 2021

Penafian : Maklumat dan pendapat ini hanya untuk penggunaan maklumat umum dan tidak dimaksudkan sebagai tawaran atau permintaan berkenaan dengan pembelian atau penjualan mata wang atau kontrak CFD. Semua pendapat dan maklumat boleh berubah tanpa notis. Maklumat ini telah disusun tanpa mengambil kira objektif pelaburan, keadaan kewangan, dan keperlian penerima tertentu. Sebarang rujukan mengenai pergerakan harga atau tahap sejarah adalah maklumat berdasarkan analisis kami dan LIRUNEX tida menunjukkan atau memberi jaminan bahawa pergerakan atau tahap tersebut mungkin akan berulang pada masa akan datang. LIRUNEX secara tegas menolak sebarang liabiliti untuk kehilangan prinsipal atau keuntungan tanpa had yang mungkin timbul secara langsung atau tidak langsung dari penggunaan atau bergantung kepada maklumat tersebut.

Dollar Index

Menurut pandangan teknikal, Dollar Index benar-benar membentuk Bullish Engulfing (BE) minggu lalu. Oleh itu, harga mungkin akan turun untuk menguji dan menolak @92.307 dan sasaran @92.960

EUR/USD

Menurut pandangan teknikal, EUR/USD menembusi rendah sebelumnya minggu lalu. Oleh itu, harganya mungkin turun semula ke tahap 1.18752 dan sasaran @ 1.17705.

XAU/USD

Menurut pandangan teknikal, XAU/USD telah memecahkan garis leher dari double top @1794.841. Oleh itu, harga akan kembali ke garis leher @ 1794.841 untuk penurunan selanjutnya.

Buka Akaun
Analisis Pasaran Mingguan
 • 9 – 13 Ogos 2021

Maklumat yang diberikan tidak merupakan, dengan cara apa pun, permintaan atau dorongan untuk membeli atau menjual sekuriti dan produk serupa. Komen dan analisis mencerminkan pandangan TRADING CENTRAL pada bila-bila masa dan boleh berubah pada bila-bila masa. Lebih-lebih lagi, mereka tidak dapat memberikan komitmen atau jaminan dari pihak TRADING CENTRAL. Penerima mengakui dan bersetuju bahawa secara semula jadi sebarang pelaburan dalam instrumen kewangan bersifat rawak dan oleh itu sebarang pelaburan tersebut merupakan pelaburan berisiko yang mana tanggungjawabnya adalah sepenuhnya. Ia dinyatakan bahawa prestasi produk kewangan yang lalu tidak akan mempengaruhi prestasi masa depan mereka. Pasaran pertukaran asing dan derivatif kewangan seperti niaga hadapan, CFD (Kontrak untuk Perbezaan), waran, turbos atau sijil melibatkan tahap risiko yang tinggi. Mereka memerlukan pengetahuan dan pengalaman kewangan yang baik. TRADING CENTRAL mengesyorkan perundingan seorang profesional kewangan yang akan mempunyai pengetahuan yang sempurna mengenai keadaan kewangan dan warisan penerima mesej ini dan dapat mengesahkan bahawa produk kewangan yang disebutkan disesuaikan dengan keadaan tersebut dan objektif kewangan yang dicapai. TRADING CENTRAL mengesyorkan membaca bahagian “faktor risiko” prospektus sebarang produk kewangan yang disebutkan.

Pivot : 1.1720
Keutamaan kami : Posisi beli di atas 1.1720 dengan sasaran pada tahap 1.1755 & 1.1770 dalam lanjutan.
Senario alternatif : Di bawah 1.1720 cari penurunan lebih jauh dengan 1.1705 & 1.1690 sebagai sasaran.
Ulasan : RSI menganjurkan kenaikan lebih lanjut.

Pivot : 0.7340
Keutamaan kami : Posisi beli di atas 0.7340 dengan sasaran pada 0.7390 & 0.7410 dalam lanjutan.
Senario alternatif : Di bawah 0.7340 cari penurunan lebih jauh dengan 0.7325 & 0.7310 sebagai sasaran.
Ulasan : RSI memerlukan pemulihan.

Online Investing News & Education
Subscribe Now
What do you need to learn today?
Trading Courses
Trading Articles
Find A Broker
Learn To Trade
Get started. Get consistent. Get results.

Educate yourself with the most complete curriculum in stock market investing and the most effective support by a team of experienced coaches.

  Sila isikan e-borang di bawah untuk mendaftar
  Sila pilih sesi:
  Analisis Pasaran (Setiap Selasa, 9PM)Analisis Pasaran (Setiap Khamis, 9PM)Analisis Pasaran (Setiap Ahad, 9PM)


  By clicking this button, you submit your information to the webinar organiser, who will use it to communicate with you regarding this event and their other services.
  Go to Top