banner
Harga XRP Jatuh di Bawah $1.00
  • Harga XRP menanggung kerugian sebanyak -16.5% pada hari Isnin setelah kenaikan tidak dapat menyokong kawasan nilai $1.00 atau $0.90.
  • XRP kini diperdagangkan dalam beberapa keadaan yang paling lemah sejak Mei.
  • Kenaikan tidak dapat menyokong XRP kerana harga seperti akan terus jatuh.

Harga XRP terus menunjukkan kelemahan yang melampau kerana penurunan terus mendorong kenaikan hampir ke tahap kapitulasi. Carta Ichimoku Kinko Hyo terkini untuk XRP adalah carta paling lemah yang pernah dilihat oleh XRP sejak Mei 2021.

Harga XRP gagal menahan $1.00 sebagai sokongan. $0.90 juga gagal kerana penurunan melalui struktur sokongan bullish
Harga XRP berada pada tahap make-or-break. Kenaikan telah gagal mengekalkan tahap harga yang paling penting untuk XRP iaitu $1.00. Bukan hanya $1.00 gagal, tetapi kenaikan gagal menahan $0.90 pada ujian awal, membiarkan XRP turun serendah $ 0.86.
Bears mungkin (dan seharusnya) diperkuat memandangkan keadaan semasa di carta Ichimoku. Harga XRP diperdagangkan di bawah Tenkan-Sen, Kijun-Sen dan Awan sementara Chikou Span berada di bawah candlesticks. Ini adalah satu-satunya keadaan Ichimoku bearish terhebat di mana XRP berada sejak Mei.
Tahap harga yang berikut untuk bears menyerang adalah zon pertemuan Fibonacci bersama pada $0.69; peningkatan 61.8% Fibonacci dan pengembangan Fibonacci 161.8% berkongsi kawasan nilai tersebut. Bears mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk mendorong harga XRP di bawah $0.80 dan $0.70 kerana pertahanan bulls menghasilkan $1.00 dan $0.90 adalah sangat anemia.
Untuk menaikkan pasaran ini, harga XRP perlu bergerak di atas Cloud, Tenkan-Sen dan Kijun-Sen. Chikou Span juga perlu ditutup di atas candlesticks. XRP perlu diperdagangkan pada $1.21 agar trend penurunan semasa dapat dihapuskan.

Share Me