banner
Harga Bitcoin Mencecah $40,000 Ketika Amazon Dikatakan Sedang Mempersiapkan Pembayaran Mata Wang Kripto
  • Harga Bitcoin meningkat 13% dalam tempoh 12 jam yang lalu untuk menandakan tahap psikologi $ 40,000.
  • Langkah ini berlaku setelah khabar angin mengenai Amazon menetapkan pembayaran di BTC, dan mata wang kripto lain tersebar.
  • Walaupun pergerakan ini menaik, kenaikan kecil nampaknya mungkin berlaku setelah kenaikan 36% dalam tempoh enam hari terakhir.

Harga Bitcoin kini melayang di bawah $ 40,000 selepas ujian semula. Kemunduran ke titik pertengahan jarak jauh sepertinya selepas ‘rally’ besar. Langkah seperti ini akan memberi pembeli nafas untuk pulih dan bersiap untuk perlawanan seterusnya.

Amazon bersiap sedia untuk pembayaran Bitcoin
Salah satu platfom e-dagang terbesar di dunia, Amazon didakwa akan menerima pembayaran dalam Bitcoin, Ethereum, dan mata wang kripto yang lain. Berita ini muncul setelah orang dalam mendedahkan bahawa langkah dari Amazon ini bukan rancangan untuk menyelesaikannya di masa depan tetapi “sebahagian yang dibincangkan dengan baik” mengenai bagaimana raksasa e-dagang akan tampil dalam jangka masa pendek.
Dilaporkan, keputusan ini datang langsung dari orang terkaya di dunia dan pengasas Amazon – Jeff Bezos. Walaupun Bitcoin akan menjadi mata wang kripto pertama yang mungkin diterima oleh Amazon, namun, Ethereum, Cardano, dan Bitcoin akan menjadi yang seterusnya.
Berita mengenai ini nampaknya tersebar semasa sesi Asia, yang memberi reaksi positif, sehingga harga Bitcoin meningkat kepada $ 40,000. Perkembangan ini berlaku setelah Amazon ingin mengambil pakar mata wang digital dan blockchain beberapa hari yang lalu.
Terlepas dari khabar angin itu, harga Bitcoin nampaknya meningkat secara eksponen. Teknikal menunjukkan bahawa kemunduran nampaknya mungkin berlaku setelah kenaikan awal.

Harga Bitcoin perlu diperbetulkan
Harga Bitcoin meningkat kira-kira 37% dalam tempoh enam hari terakhir sehingga mencecah $ 40,000. Walaupun khabar angin itu mungkin memainkan peranan, kedudukan semasa nampaknya tidak mungkin bertahan. BTC memerlukan penetapan semula yang akan membolehkan pembeli menempah keuntungan dan meminggirkan pelabur untuk masuk pada jangka masa berikutnya.
Tahap sokongan yang paling mungkin dapat menyokong pembetulan ini adalah tahap pengesanan semula Fibonacci 50% pada $ 34,650 atau tahap pengesanan semula Fibonacci 62% pada $ 33,353.
Walaupun tidak mungkin, tahap Fibonacci 70,5% pada $ 32,453 dapat ditandakan dalam keadaan sedikit menurun.
Rali yang muncul dari titik-titik ini mungkin tinggi pada 15 Jun pada $ 41,327 atau $ 42,478.
Dalam kes yang sangat menaik, harga Bitcoin mungkin mencecah $ 45,376, kira-kira kenaikan 30% dari $ 34,650.
Apa-apa yang melebihi tahap ini akan bersifat sementara dan kemungkinan akan menyebabkan pembetulan segera.

Share Me