banner
GBP / USD – Pengesahan Penurunan Harga Atau Penembusan Kenaikan Harga?

PERKARA PENTING
Pound telah mencapai tahap yang menarik berbanding dolar, yang dapat menentukan sama ada pasangan ini kembali ke arah kenaikan atau pengakhiran pembetulan.
Pasangan ini mendapat sokongan yang kuat di sekitar SMA 200/233-hari beberapa minggu yang lalu dan sejak itu kembali kuat. Ini berlaku setelah ia berada di bawah jalur SMA 55/89-hari pada pertengahan Jun, yang merupakan tahap sokongan yang boleh dipercayai sejak tahun lalu.
Pasangan ini kini berjalan di jalur 55/89 dari bawah, yang akan menjadi ujian menarik untuk kekuatan kenaikan. Lantunan dari tahap ini akan bertindak sebagai pengesahan kenaikan.
Dengan jalur 55/89 juga jatuh di sekitar level fib 50 dan 61.8 – ketinggian Jun hingga kerendahan Julai – ia benar-benar merupakan tahap besar bagi pasangan ini. Pergerakan ke belakang boleh dilihat mengatasi penembusan awal sementara kegagalan boleh menjadi isyarat penurunan harga.
Tahap utama di bawah ini boleh dikatakan menjadi 1.38, yang bertepatan dengan sokongan masa lalu pada carta harian tetapi juga beberapa tahap utama pada carta 4 jam.
Pasangan ini baru-baru ini menembusi di atas jalur SMA 55/89 dan 200/233 pada carta 4 jam yang dapat memberikan momentum untuk berjalan pada 1.40 dan menembusi rintangan utama.
Pergerakan di bawah 1.38 membawa pasangan kembali ke bawah kedua-dua jalur rata-rata bergerak pada carta 4 jam, yang boleh bertindak sebagai pengesahan menurun selanjutnya.

Share Me