banner
Forex Hari Ini: Permulaan Yang Suram Ke Minggu Yang Sibuk

Ketahui apa yang perlu anda tahu pada hari Selasa, 27 Julai:
‘Greenback’ hilang kawalan di beberapa landasan pada hari Isnin tetapi tetap bertahan di tahap biasa berbanding saingan utama. Ia pulih menjelang penutupan Wall Street, kerana indeks AS mengembalikan kerugian awal dan menetap di paras tertinggi sepanjang masa.
Pasangan EUR/USD mendahului 1.1816, dan mengakhiri hari di sekitar tahap 1.1800. GBP/USD memperoleh semula ambang 1.3800, dibantu oleh keadaan koronavirus yang lebih baik di UK.
Mata wang yang berkaitan dengan komoditi mencatat kenaikan yang hangat. Harga emas turun, dengan titik menetap di bawah $ 1,800 satu troy ounce. Sebaliknya, harga minyak mentah naik sederhana, dengan WTI mengakhiri hari pada $ 72.10 setong.
Kalendar ekonomi-makro ringan, tetapi data kecil yang dikeluarkan lebih lembut daripada yang dijangkakan. Walaupun begitu, pelaku pasaran menunggu data peringkat pertama AS, bermula pada hari Selasa dengan pengeluaran Pesanan Barang Tahan Lama AS.
akan menjadi pusat perhatian pada hari Rabu, ketika pembuat dasar AS akan membuat pengumuman mengenai dasar monetari. Mata pada petunjuk akan meruncing tidak lama lagi.
US Federal Reserve akan menjadi pusat perhatian pada hari Rabu, ketika penggubal dasar AS akan membuat pengumuman mengenai dasar monetari. Perhatikan pada petunjuk yang akan meruncing tidak lama lagi.
Secara umum, sentimen yang berkaitan dengan risiko beralih ke sisi negatif di tengah-tengah kebimbangan yang berkaitan dengan penyebaran varian Delta coronavirus dan tanda-tanda pemulihan ekonomi global yang perlahan.

Share Me