banner
Bulls Cardano Berdarah Ketika Mereka Cuba Menangkap Pisau Yang Jatuh
  • Harga Cardano turun -13.7% pada hari Isnin dan turun lagi -7.1% pada pembukaan hari Selasa.
  • Bulls membeli penurunan di zon sokongan bersama: bahagian bawah Cloud (Senkou Span B) dan tahap psikologi $2.00.
  • Bulls mencuba keuntungan +7.2% dari pembukaan hari Selasa tetapi tekanan penjualan kembali.

Harga Cardano kini diperdagangkan di dalam Cloud dalam sistem Ichimoku Kinko Hyo. Ini kerana Cloud mewakili kawasan ketidakstabilan dan ketidaktentuan, keadaan yang tepat menggambarkan keadaan Cardano sekarang.

Harga Cardano melonjak naik dengan pergerakan -13.7% diikuti oleh pemulihan +13.1 dan kemudian memulakan penurunan baru -7.1%.
Tindakan harga Cardano menunjukkan buku teks frasa perdagangan yang dikenali sebagai ‘catching a falling knife’. Ungkapan itu menerangkan bulls yang memasuki pasaran pada tahap terendah yang dirasakan setelah pergerakan ganas ke selatan mendorong harga ke tahap yang melampau. Sudah tentu, bahaya mencuba pisau yang jatuh adalah anda boleh dipotong. Bulls yang menganggap bahagian bawah untuk Cardano mungkin mendapati diri mereka dihiris di sini.
Terdapat rasa lega dalam suasana peniaga Cardano bull ketika sokongan muncul di kawasan sekitar $2.00 dan kemudian menaikkan harga Cardano hingga $2.22, hanya $0.08 di bawah pembukaan Isnin. Bagaimanapun, selepas itu, bull mendapat tentangan di bawah Tenkan-Sen ($2.28) dan bahagian atas Cloud/Senkou Span A ($1.27).
Tekanan penjualan berterusan sepanjang hari, dan harga Cardano hampir menjadi negatif pada hari itu, menambah kerugian lain pada carta harian jika itu berlaku. Bears perlu mendorong Cardano ke bawah Cloud (Senkou Span B) dan menutup di bawah Cloud untuk mengesahkan pergerakan berterusan yang kukuh di bawah $1.99
Untuk kenaikan harga saham dan membatalkan momentum penurunan semasa, harga Cardano harus ditutup di atas $2.96 untuk mengembalikan pasaran bulls yang jelas dan tidak dapat dinafikan.

Share Me