banner
Bitcoin: Berhenti Sebentar atau Pemulihan?

Permulaan bagaikan ‘rollercoaster’ pada minggu ini
Sudah beberapa bulan yang mengerikan untuk bitcoin, menjunam lebih daripada 50% daripada paras tertingginya dan kelihatan sangat terdedah kepada kerugian selanjutnya.
Apa yang bermula sebagai pembetulan dalam mata wang kripto telah berubah menjadi sebahagian daripada penjualan yang lebih luas yang melanda bitcoin bersama-sama dengan aset berisiko lain. Perkara yang membimbangkan untuk bitcoin ialah masih terdapat banyak kebimbangan dalam pasaran dan ia tidak jauh dari tahap sokongan yang besar.
Sesetengah mungkin digalakkan oleh lantunan pada separuh kedua sesi hari ini tetapi ia masih awal. Aset berisiko telah mengalami kekalahan dan lantunan ini hanya memadamkan sebahagian kecil.
Lebih-lebih lagi, sebelum lantunan masih terdapat banyak momentum dalam penjualan. Apa yang akan diberitahu ialah bagaimana penunjuk momentum bertindak balas terhadap pergerakan seterusnya yang lebih rendah.
Sementara itu, lantunan itu membawa sedikit kelegaan. Tetapi saya tidak pasti kebimbangan dalam pasaran telah berlalu. Terdapat banyak perkara yang akan datang minggu ini yang akan mempengaruhi selera risiko – Fed pada hari Rabu, pendapatan teknologi, perkembangan di Ukraine.
Menjelang penghujung minggu, kita seharusnya mempunyai pemahaman yang lebih baik sama ada yang terburuk ada di belakang kita atau ada lebih banyak kesakitan yang akan datang. Untuk sementara, tahap utama ialah $30,000. Halangan utama sokongan selama 12 bulan yang lalu dan jika itu jatuh, keadaan boleh menjadi lebih teruk dan pantas.

Share Me