banner
Analisis Harga Perak: XAG / USD Melekat Pada Keuntungan Berhampiran Sesi Puncak, Sekitar $25.30-35
  • Perak naik lebih tinggi pada hari Isnin dan kembali mendekati rintangan perdagangan selama tiga hari.
  • Tindakan harga terikat julat merupakan pembentukan corak segiempat lanjutan yang menurun.
  • Langkah berterusan melebihi paras $26.00 diperlukan untuk menafikan prospek penurunan harga XAG/USD.

Perak mengekalkan nada penawarannya pada sesi awal Eropah dan kali terakhir dilihat melayang di hujung teratas julat perdagangan hariannya, di sekitar $25.30-35.
XAG/USD, bagaimanapun, tetap baik dalam julat perdagangan tiga hari, yang merupakan pembentukan segi empat tepat pada carta setiap jam. Memandangkan penembusan minggu lalu yang berterusan di bawah sokongan pertemuan $25.70-65, ini mungkin masih dikategorikan sebagai corak kesinambungan menurun dan menyokong prospek kerugian lebih lanjut.
Prospek negatif diperkuat oleh fakta bahawa petunjuk teknikal pada carta harian, walaupun telah pulih dari tahap yang lebih rendah, masih bertahan di wilayah penurunan harga. Oleh itu, sebarang kenaikan seterusnya mungkin masih dilihat sebagai peluang penjualan dan berisiko merosot berhampiran titik penembusan sokongan $25.65-70.
Yang terakhir ini merangkumi SMA 200-hari yang sangat penting dan tahap Fibonacci 61,8% dari kenaikan $23,78 – $28,75, yang kini harus bertindak sebagai titik penting bagi peniaga jangka pendek. Ini diikuti oleh tanda $26.00, di mana pemulihan dapat diperpanjangkan ke arah penghalang yang relevan seterusnya berhampiran zon bekalan berat $26.40-50.
Di sisi lain, tanda psikologi $25.00 utama mungkin melindungi penurunan segera menjelang penurunan ayunan bulanan, di sekitar wilayah $24.75 yang disentuh minggu lalu. Penembusan yang meyakinkan di bawah ini akan menegaskan kembali kecenderungan penurunan harga dan menyeret XAG/USD lebih jauh ke arah tanda $24.00 dalam perjalanan terendah YTD, di sekitar wilayah $23,80-75.

Share Me